sobota, 13 lutego 2016

Zupa rybna

Bardzo zdrowa i pyszna zupa, która na pewno wszystkim zasmakuje.


Skład: włoszczyzna 500-600 g, ziemniaki 400-500 g, ryba -filet 600-800 g, koncentrat pomidorowy
 ~200 g, szczypta soli i pieprzu, 1 łyżeczka papryki w proszku, sok z 1 cytryny lub 2 łyżki octu,
  natka pietruszki, opcjonalnie można dodać ostrą paprykę w proszku lub świeżą pociętą w paski. 


W ~2,5 - 3 litrach  wody gotujemy (od czasu zagotowania)  przez 10-12 min. rosół warzywny.


Następnie do gotującego się bulionu dodajemy  filety rybne. 


Gotujemy  jeszcze mniej więcej  ~5-8 min.


Dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę, sok z cytryny lub ocet i przyprawy.
*** opcjonalnie 2 ząbki posiekanego czosnku, ciut imbiru czy kurkumy....  


Jeszcze chwilę 3-5 min. trzeba przegotować i można podawać.
Przepisów jest dużo, ale ja polecam mój , który jest sprawdzony. 


Smacznego !

3 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Witam :) Polecam, bez ości, cudowania i dodawania wina, czy palenia świeczek :) Dobra rybna zupa :)

      Usuń
  2. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń