Góralski kapuśniak, z kiszonej kapusty :) na żeberku.
Taką kwaśnicę, jedliśmy dawno temu w Zakopanem :))
Ładny kawałek żeberek wieprzowych, gotujemy do miękkości :)
W trakcie gotowania wieprzowiny, szykujemy włoszczyznę, ziemniaki,kapustę i przyprawy...
Gdy mięso jest ugotowane, wyjmujemy do pokrojenia... i wówczas do rosołu wkładamy resztę :)
Gotujemy tak długo, aż kapusta będzie miękka...
Pod koniec gotowania, dodajemy kawałki mięsa, żeby przeszły kwaśnym smakiem kapusty :)
Podajemy z pieczywem :)
Również można serwować bez chleba, zawsze będzie doskonale smakować :))
Tu trzeba dodać, że kapusta kiszone na końcu, bo warzywa będą długo twarde.
OdpowiedzUsuń...no pewnie, włoszczyzna w paskach ugotuje się w kilka minut i potem kapusta :)
Usuń