sobota, 13 lutego 2016

Zupa rybna

Bardzo zdrowa i smaczna zupa rybna, na pewno wszystkim zasmakuje.


Skład: włoszczyzna 500 g, ziemniaki 500 g, ryba -filet 500 g, koncentrat pomidorowy ~200 g,
dobra szczypta soli i pieprzu, 1 łyżeczka papryki, sok z cytryny lub 2 łyżki octu,  natka pietruszki.
Opcjonalnie można dodać ostrą paprykę w proszku lub świeżą pociętą w paski... 


W trzech litrach wody gotujemy (od czasu zagotowania)  przez 10 min. rosół warzywny.


Następnie do gotującego się bulionu dodajemy  filety rybne. 


Gotujemy razem na średnim ogniu, około  dziesięciu  minut.


Wygląda tak sobie, ale jak dodamy koncentrat pomidorowy, paprykę, sok z cytryny, przyprawy,
to zupa zmieni się na bardzo apetycznie wyglądającą potrawę dla każdego smakosza. 


Teraz już tylko chwilę ( 2-3 minuty) trzeba przegotować i można podawać.
Przepisów jest dużo, ale ja polecam mój przepis, który jest wielokrotnie sprawdzony. 


Smacznego !

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Witam :) Polecam, bez ości, cudowania i dodawania wina, czy palenia świeczek :) Dobra rybna zupa :)

      Usuń