czwartek, 15 czerwca 2017

Kurcze pieczone.

Bardzo prosty i skuteczny sposób na pysznego kurczaka z chrupiącą skórką.


Kurczaka myjemy porządnie w zimnej wodzie i osuszamy na kratce.


Potem przyprawiamy przygotowaną mieszanką przypraw: pół szklanki oleju, łyżeczka soli,
 łyżeczka papryki, łyżeczka curry, pół łyżeczki pieprzu, łyżka majeranku.


Do środka wkładamy całą cebulę.


Schładzamy w lodówce  lub nie :) .


Pieczemy 60 min / 200 st.C w zamkniętym naczyniu , następnie 30 min. bez pokrywki/ 180 st.C 


Smacznego ! 

2 komentarze:

  1. Bardzo prosty sposób i pewnie bardzo smaczny ten kurczak ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam :) ...gdzieś mi umknął komentarz PRZEPRASZAM ! // kurczak bardzo fajnie smakował :) Dziękuję :) Pozdrawiam !

      Usuń