piątek, 9 czerwca 2017

Pikantne skrzydełka bez panierki.

Każdy chyba  lubi skrzydełka, dzisiaj pokażę prosty sposób jak bez cudowania zrobić to w domu.


Skrzydełka płuczemy w zimnej wodzie, obcinamy to co jest zbędne.


Nastawiamy wodę w garnku na  rosół ... z włoszczyzną, zielem, liściem...


Gotujemy 15-20 minut, potem wyjmujemy skrzydełka i robimy np. pomidorówkę z makaronem.


Skrzydełka układamy na blaszce do zapieczenia.


 Do szklanki nalewamy olej 1/3 szkl. i wsypujemy paprykę wg.uznania ;-) 
Dokładnie mieszamy i smarujemy mięso na blaszce.


Tak przygotowane wstawiamy do piekarnika 200 st.C/ 20 min.


No i gotowe gorące skrzydełka serwujemy na półmisku z czym kto lubi ;-) 


Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz