czwartek, 8 czerwca 2017

Jak się robi rogaliki.

Robi się tak zwyczajnie i po prostu, zobaczcie sami na zdjęciach. 
Przepis na ciasto maślane w poście bułki-maślane 


Nie ma tutaj żadnych tajemnic, 


Ciasto wykładamy na posypany mąką blat/ stół.


Wałkujemy na grubość 2-3 mm.


Kroimy na 8 części.


Potem zaczynamy zwijać rogale.


Zwijamy od podstawy do czubka.


Jeżeli  dajemy nadzienie, zasada jest taka sama.


Potem wykładamy na blachę, przykrywamy do lekkiego wyrośnięcia.
Smarujemy żółtkiem i posypujemy makiem .


Pieczemy w 200 st.C / 20- 30 min. zależy od piekarnika.


Po upieczeniu studzimy minimum 30 min. 
No i gotowe :) 


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz