czwartek, 15 lutego 2018

Pikantne skrzydełka

Zawsze smaczna i lubiana potrawa, którą można serwować na wiele okazji.


--


Skrzydełka myjemy w zimnej wodzie i dzielimy na 3 części, 
dwie z nich zostawiamy do pieczenia, a trzecią wyrzucamy.


Wszystkie skrzydełka wkładamy do naczynia i lekko solimy.


Potem  posypujemy przyprawami:  pieprzem, chili,... lub gotową mieszanką.


Następnie dodajemy tłuszcz np. 2 łyżki smalcu i wstawiamy do piekarnika.


Pieczemy w 200 st.C / 40-45 minut


Po upieczeniu mięso odsączamy na papierze kuchennym, a smalec
 z przyprawami możemy odlać do miseczki i wykorzystać potem do zupy.


Po odsączeniu serwujemy. Przekąska dobra na gorąco jak  i na zimno.
Gdyby było za mało pikantne, to wystawiamy chili do posypania :) 


Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz