Zawsze smaczna i lubiana potrawa, którą można serwować na wiele okazji.
--
Skrzydełka myjemy w zimnej wodzie i dzielimy na 3 części,
dwie z nich zostawiamy do pieczenia, a trzecią wyrzucamy.
Wszystkie skrzydełka wkładamy do naczynia i lekko solimy.
Potem posypujemy przyprawami: pieprzem, chili,... lub gotową mieszanką.
Następnie dodajemy tłuszcz np. 2 łyżki smalcu i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w 200 st.C / 40-45 minut
Po upieczeniu mięso odsączamy na papierze kuchennym, a smalec
z przyprawami możemy odlać do miseczki i wykorzystać potem do zupy.
Po odsączeniu serwujemy. Przekąska dobra na gorąco jak i na zimno.
Gdyby było za mało pikantne, to wystawiamy chili do posypania :)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz