Łatwy sposób przygotowania kotletów mielonych, bez smażenia i panierowania.
--
Przygotowane tradycyjnie mięso na kotlety mielone, dzielimy na części
i formujemy kotlety, które wykładamy na blachę z papierem do pieczenia.
*** polecam mięso z łopatki wieprzowej, ale z szynki też można upiec.
Tak przygotowane pieczemy ~30 minut / 200 st.C w rozgrzanym piecu.
Czas zależy od piekarnika, ja mam stary elektryczny... piekłem ~40 min.
Po upieczeniu, mamy wszystkie kotlety gorące i gotowe do serwowania :)
--
Smacznego !
Od dawna już chodzą za mną takie pieczone mielone, muszę wreszcie wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Witam :) ...piekarnik jest fajny, wszystkie kotlety gorące w tym samym czasie, nie stoimy nad kuchnią, bez smażenia i kopcenia smazoną panierką :) Robiłem wątróbkę w piekarniku, gulasz, suszyłem wędliny..... Polecam :)
UsuńBardzo fajnie napisany artykuł. Jestem pod wrażeniem.
OdpowiedzUsuń