Soczysty nadziewany kiełbasą schab z piekarnika, to doskonała propozycja na obiad i nie tylko.
Schab płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy.
Następnie długim nożem robimy dziurę wzdłuż schabu i nadziewamy kiełbasę.
Potem solimy mięso (1 kg/ 1 łyżeczka) gdy mięso się "spoci" dodajemy kolejne przyprawy...
Przyprawione mięso przekładamy do naczynia, w którym układamy na dnie
pokrojoną cebulę, czosnek i ~3 łyżki smalcu wieprzowego lub innego dobrego tłuszczu.
pokrojoną cebulę, czosnek i ~3 łyżki smalcu wieprzowego lub innego dobrego tłuszczu.
Pieczemy w 220 st.C / 60 min. i potem odkryte 185 st.C / 10-15 min
Powyższe temperatury i czas dotyczą schabów o masie od 0,9-1,2 kg
Po upieczeniu nie kroimy od razu tylko po 10-15 min. Serwujemy na gorąco
do obiadu lub na zimno do kolacji czy też innego posiłku w ciągu dnia.
do obiadu lub na zimno do kolacji czy też innego posiłku w ciągu dnia.
Pysznie wygląda Mam nadzieję ze jeszcze lepiej smakuje . Stronkę mam na pasku jak tylko skorzystam z przepisu To dam znać jak wyszło.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
... :)u mnie reklamacji nie było :) Pozdrawiam :)
Usuń