Mini hot dogi bardzo szybka i smaczna przekąska dla małych i dużych.
Robimy klasyczne ciasto drożdżowe jak na bułki czy pizzę.
1kg mąki, 50 g drożdży, 1 łyżeczka cukru, 2 szkl. ciepłej wody, 1 łyżka soli
Ciasto możemy zrobić wcześniej i wówczas trzymamy je szczelnie zamknięte w lodówce.
Na rozwałkowane ciasto nakładamy parówkę, zawijamy, odcinamy...i tak po kolei .
Potem kroimy na mniejsze kawałki.
Oczywiście w kuchni warto mieć dobre towarzystwo, Gisia ma nawet swój wałek
do ciasta ale go oszczędza, bo taty wałek lepiej jej pasuje ...
do ciasta ale go oszczędza, bo taty wałek lepiej jej pasuje ...
Jak widać ciasto wymaga jeszcze obróbki...
Pokrojone hot dogi układamy na blaszce i smarujemy rozbitym jajkiem...
Tak przygotowane pieczemy w temp. 200st.C / 25-30 min
Po upieczeniu mamy chrupiącą super przekąskę.
Smacznego !
PYCHA łatwe
OdpowiedzUsuńCieszę się, że się podoba :)
UsuńSuper dziś zrobię ,ile trzeba parówek na tyle ciasta ?
Usuń...Adam :) to super... 8-10 szt. zależy jak rozwałkujesz ciasto, ale jak ci zostanie, to zrób sobie po prostu bułki :) ... a dzisiejsze bułki z makiem i serem... są pod tym linkiem https://chlebanaszego.blogspot.com/2017/07/buki-z-kiebaska.html
Usuńsuper przepis już robione 2 razy przepyszne ,czekamy na następne przepisy.pozdrawiamy.
Usuń... :) :) :) a proszę zajrzeć też tutaj ... https://chlebanaszego.blogspot.com/2016/02/kiebaski.html?showComment=1500885500179#c1414226794595354876 ... Nowe jakieś będą ale musze fotki zgrać :) Pozdrawiam !
UsuńŚwietna stronka, jestem zachwycona Pana przepisami. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńDZIĘKUJĘ !!!! Pozdrawiam ! Polecam i zapraszam :)
Usuń