Propozycja usmażenia kotletów bez mięsa, bardzo pożywne kotlety z grochu.
Najpierw gotujemy groch wg zaleceń tj. łuskany połówki 30-40 minut,
cały natomiast wcześniej moczymy i gotujemy 60-70 minut. BEZ SOLI !
***groch lubi się przypalać, więc należy pilnować i mieszać....
Oprócz grochu potrzebujemy jajka, cebulę, bułkę tartą, przyprawy...
Podsmażoną cebulę dodajemy z jajkami i przyprawami-do ugotowanego grochu.
Zalecam dodać dużo majeranku, pieprz ziołowy lub pieprz czarny i sól.
Przygotowane składniki, mielimy w maszynce do mięsa lub blendujemy...
Z gotowej masy lepimy kotlety...
Panierujemy w bułce tartej lub w mące i pieczemy z 2 str. na złoto brązowo.
Upieczone kotlety serwujemy, z czym kto lubi lub same jako przekąskę.
Można też zostawić sobie na później, do odgrzania lub zabrać do pracy.
--
Smacznego !
Czy można dodać kiszonej kapusty?
OdpowiedzUsuń