piątek, 29 lipca 2016

mus wiśniowy

Domowy mus wiśniowy do wszystkiego dobrego :) przyda się do ciasta, do gofrów, do deserów :)


Przepis bardzo prosty, bo potrzebne są tylko wiśnie i cukier :)
Proporcje 1:1,  na 1 kg wiśni 1 kg cukru.


Wiśnie drylujemy...


Zasypujemy cukrem na noc...


Przy okazji możemy zrobić desery z wisienką :)


Jak wiśnie puściły soki to gotujemy je na średnim ogniu...


Pianę, która powstaje przy gotowaniu zbieramy cedzakiem...


Jak zebraliśmy pianę a owoce jeszcze się nie rozgotowały, to blendujemy całość... 


Gorące/ gotujące przekładamy do słoików i ustawiamy na denkach do wystygnięcia...


Teraz wystarczy tylko opisać i wynieść do spiżarni :)


Zimą jak znalazł :) Smacznego !

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo za wizytę i komentarz :))) Naprawdę pyszności i nie wymagają cudów :))) Polecam każdemu :) Pozdrawiam !

      Usuń