piątek, 14 kwietnia 2017

Gulasz z serc wieprzowych.

Bardzo dobra potrawa, którą rzadko można spotkać na naszych stołach.


Niewiele potrzeba do przygotowania: 1 kg serc/ 3 szt., 2 kostki bulionowe, 2szkl. włoszczyzny,2 liście, 
3 ziela, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 


Serca moczymy w zimnej wodzie/ można dodać 2 łyżki octu i dokładnie myjemy,
 odcinamy jakieś błonki jeżeli są i gotujemy na średnim ogniu około 45-60 min z kostką, liściem i zielem.


Następnie ugotowane serca wyjmujemy do pokrojenia, a do garnka dorzucamy włoszczyznę.


Pokrojone serca podsmażamy z cebulką. Bulion miksujemy blenderem.
 Zagęszczamy szklanką mleka z czubatą łyżką mąki. Gotujemy kaszę.



Usmażone serca przekładamy z patelni do sosu.
Podajemy na gorąco z kaszą.


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz