sobota, 1 kwietnia 2017

Naleśniki czosnkowe.

Bardzo smaczne czosnkowe naleśniki,  znakomite o każdej porze dnia.


Potrzebujemy twaróg, śmietanę, czosnek, sól, pieprz,paprykę, ogórek świeży lub korniszon.
Kroimy, wlewamy, kruszymy, przyprawiamy, wyciskamy .... i już jest farsz do naleśników.


Ciasto robimy z mleka, jajka, szczypty soli i mąki, rozrabiamy mikserem.
Chwilę czekamy i jeszcze raz mieszamy przed użyciem.


Placki smażymy na jasno brązowy kolor z jednej strony i na blady z drugiej.
  

Po usmażeniu faszerujemy, nakładając na ciemną stronę i zawijamy.


Tak przygotowane naleśniki podajemy po podsmażeniu.


Prezentują się znakomicie i tak też smakują.


Smacznego !

6 komentarzy:

  1. Bardzo podoba mi się przepis, postaram się zrobić takie nalesniczki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam :) ...bardzo dobra kompozycja :) przypadkowa, ale się udały... Pozdrawiam !

      Usuń
  2. Przepyszne, to takie troche tzatziki. I jeszcze z nalesnikami, Oj zjadloby sie....Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam! To najszybsze jedzenie :) naleśniki nadają się do wszystkiego co się do nich zmieści...:) Fajnie, że się podoba :) ....czosnek nie zdominował potrawy, ale zdecydowanie ja podkręca :) Odsmażane są bajeczne :) Pozdrawiam !

      Usuń
  3. Ja jeszcze dodaję śledzia pokrojonego w drobną kostkę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam ! To już zestaw dla koneserów :) dla mnie akurat, bo uwielbiam śledzie i kiedyś zrobię dla siebie :) Pozdrawiam !

      Usuń