Bardzo smaczne czosnkowe naleśniki, znakomite o każdej porze dnia.
Potrzebujemy twaróg, śmietanę, czosnek, sól, pieprz,paprykę, ogórek świeży lub korniszon.
Kroimy, wlewamy, kruszymy, przyprawiamy, wyciskamy .... i już jest farsz do naleśników.
Ciasto robimy z mleka, jajka, szczypty soli i mąki, rozrabiamy mikserem.
Chwilę czekamy i jeszcze raz mieszamy przed użyciem.
Placki smażymy na jasno brązowy kolor z jednej strony i na blady z drugiej.
Po usmażeniu faszerujemy, nakładając na ciemną stronę i zawijamy.
Tak przygotowane naleśniki podajemy po podsmażeniu.
Prezentują się znakomicie i tak też smakują.
Smacznego !
Bardzo podoba mi się przepis, postaram się zrobić takie nalesniczki :)
OdpowiedzUsuńPolecam :) ...bardzo dobra kompozycja :) przypadkowa, ale się udały... Pozdrawiam !
UsuńPrzepyszne, to takie troche tzatziki. I jeszcze z nalesnikami, Oj zjadloby sie....Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńWitam! To najszybsze jedzenie :) naleśniki nadają się do wszystkiego co się do nich zmieści...:) Fajnie, że się podoba :) ....czosnek nie zdominował potrawy, ale zdecydowanie ja podkręca :) Odsmażane są bajeczne :) Pozdrawiam !
UsuńJa jeszcze dodaję śledzia pokrojonego w drobną kostkę :)
OdpowiedzUsuńWitam ! To już zestaw dla koneserów :) dla mnie akurat, bo uwielbiam śledzie i kiedyś zrobię dla siebie :) Pozdrawiam !
Usuń