wtorek, 11 kwietnia 2017

"Surówka królewska"

Surówka z białej kapusty plus kilka dodatków,polecam na każdą okazję!
Ta surówka jest tak smaczna, że dla mnie jest to "Surówka królewska"


Skład: ~ 1 kg białej kapusty, 1/2 czerwonej. papryki, 1 czerwona cebula,
 1/2 pęczka szczypiorku,  1 płaska łyżka cukru,  1 płaska łyżeczka soli,
 1/2  łyżeczki zmielonego pieprzu, 1-2 łyżki octu, 3-4 łyżki oleju roślinnego.


Kapustę ścieramy na grubych oczkach, pozostałe warzywa drobno kroimy.


--


--


Wszystko utarte i pokrojone wkładamy do miski, dodajemy sól, pieprz, ocet,
 olej, cukier i dokładnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników.
Następnie gotową surówkę przekładamy do pojemników i chowamy do lodówki. 
Serwujemy schłodzone na: obiad, do kolacji, czy na grilla lub do pracy :) 


Smacznego !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz