wtorek, 11 kwietnia 2017

Surówka królewska.

Minimum nakładu, maksimum smaku... Polecam, b.smaczną  surówkę na każdą okazję!
Mała kapusta, mała papryka, czerwona cebula, szczypiorek...przyprawy i już jest !


Skład: ~ 1 kg kapusty, 1/2 cz. papryki, 1 cz. cebula, trochę szczypiorku, 1 płaska łyżka cukru,
 1 płaska łyżeczka soli, 1/2  łyżeczka pieprzu, 2 łyżki octu, 3 łyżki oleju.


Kapustę ścieramy na grubych oczkach, pozostałe warzywa kroimy drobno.


Kapustę na dobrej tarce uciera się dosłownie ~3 minuty


--


Wszystko ze sobą łączymy, dodajemy sól, pieprz, ocet, olej, cukier i dokładnie
mieszamy, przekładamy do pojemników i chowamy do lodówki.


Smacznego !!! 

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza