Pomarańczowy sernik, na biszkopcie, z owocami - w galaretce.
--
Biszkopt: 6 jaj, szczypta soli, 1 szkl.cukru, 1 cukier waniliowy, 1 szkl. mąki, 1 budyń.
Miksujemy kolejno dodając gotowe produkty, wymieszane wlewamy do formy.
Masa: 1 kg twarogu, 4jajka, 1 szkl. cukru, skórka otarta z 2 pomarańczy
i sok z 2 pomarańczy, można dodać ciut śmietany. wszystko mieszamy.
Biszkopt pieczemy 25 min w 180 st.C
--
Na podpieczony biszkopt wykładamy masę serową i pieczemy dalej.
--
Po 30-40 min. ciasto jest upieczone i takie po wystudzeniu możemy serwować.
--
Jeżeli chcemy je urozmaicić, dodajemy na wierzch wystudzoną
galaretkę, a gdy galaretka zaczyna tężeć dodajemy owoce :)
galaretkę, a gdy galaretka zaczyna tężeć dodajemy owoce :)
Najlepiej jest upiec wieczorem i na noc wstawić do lodówki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz