poniedziałek, 24 kwietnia 2017

Sernik na biszkopcie.

Pomarańczowy sernik, na biszkopcie, z owocami - w galaretce.


--


Biszkopt: 6 jaj, szczypta soli, 1 szkl.cukru, 1 cukier waniliowy, 1 szkl. mąki, 1 budyń.
 Miksujemy kolejno dodając gotowe produkty, wymieszane wlewamy do formy.


Masa: 1 kg twarogu, 4jajka, 1 szkl. cukru, skórka otarta z 2 pomarańczy
 i sok z 2 pomarańczy, można dodać ciut śmietany. wszystko mieszamy.


Biszkopt pieczemy 25 min w 180 st.C 


--


Na podpieczony biszkopt wykładamy masę serową i pieczemy dalej.


--


Po 30-40 min. ciasto jest upieczone i takie po wystudzeniu możemy serwować.


--


Jeżeli chcemy je urozmaicić, dodajemy na wierzch wystudzoną
galaretkę, a gdy galaretka zaczyna tężeć dodajemy owoce :) 
Najlepiej jest upiec wieczorem i na noc wstawić do lodówki.
  

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz