czwartek, 27 lipca 2017

Bezy budyniowe

Propozycja na wykonanie pysznego deseru.


Skład: 8 białek z jaj kurzych, szczypta soli, 2 szklanki cukru,
opakowanie  budyniu waniliowego, 1 łyżkę octu- mikser ... :) 


Białka ubijamy ze szczypta soli, potem cały czas miksując 
dodajemy... cukier, następnie budyń i na końcu 1 łyżkę octu.


--


Napełniamy papilotki do babeczek, ozdabiamy posypką ( lub nie.)  


Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.


Pieczemy 15 min/ 180 st.C i dopiekamy ~20 min. 160 st.C .


Po wyjęciu studzimy minimum 30 minut


Serwujemy na zimno :) :) :) 


Smacznego ! 

7 komentarzy:

  1. Muszę spróbować mam sporo zamrožonych białek,8 białek to chyba będzie szklanka???Wyglądają bardzo apetycznie,pozdrawiam!!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam :) :) :) p.s. nigdy nie mroziłem białek .... hmmmm

      Usuń
  2. Świetny sposób po rozmrożeniu można wszystko z nich tworzyć, pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Można dać szklankę cukru?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ...no pewnie... albo ksylitol ...ale ja robiłem na cukrze...

      Usuń
  4. dlaczego moje bezy opadły po zmniejseniu temperatury, nie otwierałam piekarnika?

    OdpowiedzUsuń