Propozycja na wykonanie pysznego deseru.
Skład: 8 białek z jaj kurzych, szczypta soli, 2 szklanki cukru,
opakowanie budyniu waniliowego, 1 łyżkę octu- mikser ... :)
Białka ubijamy ze szczypta soli, potem cały czas miksując
dodajemy... cukier, następnie budyń i na końcu 1 łyżkę octu.
--
Napełniamy papilotki do babeczek, ozdabiamy posypką ( lub nie.)
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy 15 min/ 180 st.C i dopiekamy ~20 min. 160 st.C .
Po wyjęciu studzimy minimum 30 minut
Serwujemy na zimno :) :) :)
Smacznego !
Muszę spróbować mam sporo zamrožonych białek,8 białek to chyba będzie szklanka???Wyglądają bardzo apetycznie,pozdrawiam!!!!
OdpowiedzUsuńPolecam :) :) :) p.s. nigdy nie mroziłem białek .... hmmmm
UsuńŚwietny sposób po rozmrożeniu można wszystko z nich tworzyć, pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń:) :) :) pozdrawiam :)
UsuńMożna dać szklankę cukru?
OdpowiedzUsuń...no pewnie... albo ksylitol ...ale ja robiłem na cukrze...
Usuńdlaczego moje bezy opadły po zmniejseniu temperatury, nie otwierałam piekarnika?
OdpowiedzUsuń