Propozycja przygotowania pożywnej mięsnej zupy schabowej, z ryżem.
Pomysł powstał w trakcie profilowania kawałka schabu na pieczeń...
Po odkrojeniu z 1,5 kg schabu zbędnych kawałków, uzyskujemy 0,5 kg ścinek.
Jak mamy 1,5 litra bulionu, 1/2 szkl. ryżu, to możemy zrobić fajną zupę schabową.
Mięso smażymy na rozgrzanym smalcu... na złoto brązowy kolor.
Bulion podgrzewamy w garnku i dodajemy usmażone mięso.
Po zagotowaniu dodajemy pół szklanki ryżu i gotujemy 15 min. na małym ogniu.
Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem jak ktoś lubi na ostro... to :) chili...
Potem przyprawiamy zieleniną i serwujemy na gorąco.
Smacznego !
bardzo lubię zupy, przygotowanej w tej sposób dotąd nie jadłam. musze kiedyś spróbować:)
OdpowiedzUsuń...:) polecam, bo to dobra zupa jest :) taka konkretna z mięsem :)
UsuńSuper pomysł :) Zupa wygląda niesamowicie apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo ;-) ...była pyszna :)
UsuńWow. Znam kogoś, komu na pewno zasmakuje. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie <3
OdpowiedzUsuń:) "zrób jakąś zupę może" :) a kręciłem się przy schabach ...i tak powstała zupa schabowa :) ... :) <3
UsuńŚwietny przepis :) Na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńWitam :) polecam :) :)
UsuńHej, znalazłam ten przepis i migiem musiałam wypróbować. Właśnie jej kosztuję, godzina 7:15. Zupa jest pyszna... następnym razem dodam warzyw, będzie bardziej wyrazista. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńFajnie, że się podoba i smakuje :) pozdrawiam :)
UsuńMniam
OdpowiedzUsuń