piątek, 21 lipca 2017

Mielone z piekarnika

Propozycja  przygotowania kotletów z mięsa mielonego, bez patelni na obiad lub do kolacji.


Skład: 1 kg mięsa... ja dałem 0,5 kg drobiowego i 0,5 kg wieprzowego, które przyprawiłem łyżeczką soli,
 2 łyżkami majeranku, płaską łyżeczką pieprzu, dodałem też sporo wyciśniętego  czosnku.


Wszystko dokładnie wyrabiamy w misce, jak wyjdzie za rzadkie, to dodajemy bułki tartej.


Potem lepimy kotlety i pieczemy w piekarniku 200 st.C/ 30-40 min. góra/dół
Serwujemy na gorąco do obiadu lub potem jako przekąskę na zimno.


Smacznego ! 

2 komentarze:

  1. Pytanko czy te kotlety sie panieruje i czy dodajemy jajko do miesa?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ...Zależy jak chcesz :) ja nie panieruję i jajko jak mam daję, ale też bez jajka robię :)

      Usuń