Propozycja przygotowania kotletów, bez patelni- na obiad lub do kolacji.
Skład: 1 kg mięsa 500 g drobiowego/500 g wieprzowego, przyprawy: łyżeczka soli, 2 łyżki majeranku, płaska łyżeczka pieprzu, sporo czosnku 6-8 ząbków.
Wszystko wyrabiamy w misce, jak wyjdzie za rzadkie, to dodajemy bułki tartej.
Lepimy kotlety i pieczemy w piekarniku 200 st.C/ 30-40 min. góra/dół
Serwujemy na gorąco do obiadu lub potem jako przekąskę na zimno.
Smacznego !
Pytanko czy te kotlety sie panieruje i czy dodajemy jajko do miesa?
OdpowiedzUsuń...Zależy jak chcesz :) ja nie panieruję i jajko jak mam daję, ale też bez jajka robię :)
UsuńSuper pomysł,zawsze to mniej tłuszczu..
OdpowiedzUsuń:) niej zapachów w domu :) i stania nad patelnią :) :) pozdrawiam :)
UsuńSuper !!! Ja jeszcze w piekarniku kotletów nie robiłam ale teraz zrobie.Robiłam na grilu ale za zadkie mieso robiłam (jajkadałam) i nie wyszło Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń...piekarnik ma moc :) wątróbka z piekarnika też dobra :) Polecam :) pozdrawiam :)
UsuńSuper pomysł! Wykorzystam na Komunię :)
OdpowiedzUsuń