piątek, 21 lipca 2017

Mielone z piekarnika

Propozycja  przygotowania kotletów, bez patelni- na obiad lub do kolacji.


Skład: 1 kg mięsa 500 g drobiowego/500 g wieprzowego, przyprawy: łyżeczka soli,  2 łyżki majeranku, płaska łyżeczka pieprzu, sporo czosnku 6-8 ząbków.


Wszystko wyrabiamy w misce, jak wyjdzie za rzadkie, to dodajemy bułki tartej.


Lepimy kotlety i pieczemy w piekarniku 200 st.C/ 30-40 min. góra/dół
Serwujemy na gorąco do obiadu lub potem jako przekąskę na zimno.


Smacznego ! 

7 komentarzy:

  1. Pytanko czy te kotlety sie panieruje i czy dodajemy jajko do miesa?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ...Zależy jak chcesz :) ja nie panieruję i jajko jak mam daję, ale też bez jajka robię :)

      Usuń
  2. Super pomysł,zawsze to mniej tłuszczu..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) niej zapachów w domu :) i stania nad patelnią :) :) pozdrawiam :)

      Usuń
  3. Super !!! Ja jeszcze w piekarniku kotletów nie robiłam ale teraz zrobie.Robiłam na grilu ale za zadkie mieso robiłam (jajkadałam) i nie wyszło Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ...piekarnik ma moc :) wątróbka z piekarnika też dobra :) Polecam :) pozdrawiam :)

      Usuń
  4. Super pomysł! Wykorzystam na Komunię :)

    OdpowiedzUsuń