środa, 19 lipca 2017

Szaszłyki z grilla

Propozycja na przygotowanie pysznego grillowania.


Potrzebujemy dobre świeże mięso, które kroimy w "kostkę" 2-3 cm, paprykę,
cukinię, cebulę, czosnek, zioła, przyprawy, 1/3 szklanki oleju, sól.


Mięso przyprawiamy solą, papryką i pieprzem wcześniej rozmieszanymi w oleju.
Pozostałe składniki myjemy, obieramy i kroimy wg własnych upodobań.


Gdy wszystko mamy przygotowane, to naprzemiennie nadziewamy na patyki...


Całość możemy przygotować wcześniej i przechować w lodówce do czasu grillowania.


Rozpalamy węgiel na grillu i gdy się rozżarzy tj. nie będzie płomieni,
wykładamy nasze szaszłyki i pilnujemy odwracając na wszystkie strony.


Gdyby cieknący tłuszcz wzniecał płomienie, to polewamy trochę wodą, żeby nie spalić szaszłyków.
Po około 10 min. lub  jak uznamy, że już się wszystko upiekło, serwujemy na gorąco... z surówką


Po przepis na surówkę kliknij tutaj surowka-błyskawiczna
Można też przygotować pieczywo ... bułki-z-oregano-i-papryką


Jak również dodać jakąś sałatkę  salatki-surowki


Polecam wszystkim ! 


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz