poniedziałek, 20 lutego 2017

Mielone z piekarnika

Po raz kolejny zachęcam do przygotowania kotletów w piekarniku :)
Jest to niesamowita oszczędność czasu, ponieważ nie trzeba stać nad patelnią...

  
...wszystkie kotlety mamy gorące w tej samej chwili i dom nie pachnie jak smażalnia :)


Potrzebujemy mięso, jajko, przyprawy... papier do pieczenia lub na blaszce też damy radę :)


Wszystko razem łączymy...


i wyrabiamy na jednolitą masę :)


Potem kulamy kotleciki...


...wykładamy na blachę i formujemy/spłaszczamy widelcem lub nie :)


Tak przygotowane wkładamy do piekarnika o temperaturze 180-200 st. C  na 20-30 minut
Wszystko zależy jaki mamy piekarnik...


Jak widać kotlety ładnie upieczone, można serwować na ciepło lub potem na zimno :)
Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz