Bardzo dobra i smaczna zupa, szybko i prawie sama się robi...
Potrzebujemy włoszczyznę w słupkach, bo tak wygodniej i jak mamy np. groszek z marchewką...
może być zielona fasolka czy kalafior...trochę soli, pieprzu, listek i ziele...
Klopsy przygotowujemy z mielonej łopatki z dodatkiem przypraw i jajka.
Gotujemy warzywa, "kulamy" klopsy i wrzucamy je do garnka jak zupa już zacznie się gotować.
Po 8-10 minutach zabielamy zupkę i chwilę jeszcze gotujemy.Jak nie mamy śmietany,
to wlewamy do słoika trochę mleka i wsypujemy łyżkę mąki mieszamy i dolewamy do garnka.
Wyłączamy palnik i jak zupa się "uspokoi" możemy serwować :)
Polecam to dobra, pożywna zupa dla małych i dla dużych :)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz