wtorek, 21 lutego 2017

Zupa warzywna z klopsem

Bardzo dobra i smaczna zupa, szybko i prawie sama się robi...


Potrzebujemy włoszczyznę w słupkach, bo tak wygodniej i jak mamy np. groszek z marchewką...
może być zielona fasolka czy kalafior...trochę soli, pieprzu, listek i ziele...


Klopsy przygotowujemy z mielonej łopatki z dodatkiem przypraw i jajka.


Gotujemy warzywa,  "kulamy" klopsy i wrzucamy je do garnka jak zupa już zacznie się gotować.


Po 8-10 minutach zabielamy zupkę i chwilę jeszcze gotujemy.Jak nie mamy śmietany,
to wlewamy do słoika trochę mleka i wsypujemy łyżkę mąki mieszamy i dolewamy do garnka.


Wyłączamy palnik i jak zupa się "uspokoi" możemy serwować :)


Polecam to dobra, pożywna zupa dla małych i dla dużych :)


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz