sobota, 11 lutego 2017

bułki z mięsem

Takie mini calzone dla każdego :) 


Szybko się robi, bardzo smaczne :) 


Do środka potrzebujemy  pół kg mięsa i przyprawy...sól, pieprz, paprykę, oregano i czosnek.


wszystko razem łączymy :) 


Ciasto drożdżowe zagniatamy z 2 szkl. mąki,  1/2 kost.drożdży, pół łyżeczki cukru,
 szczypty soli i niecałej szklanki ciepłej wody.


Mięso smażymy...


po usmażeniu schładzamy.


Potem wałkujemy ciasto, kroimy i nakładamy mięso z kawałkiem sera :) 
Można dołożyć cebulkę, pomidora... jak kto lubi :)


Bułki zawijamy i układamy na blachę do pieczenia.


Pieczemy 20 min / 220 st.C  i już gotowe :)


Smacznego !

2 komentarze:

  1. Pomysłowe. Zamiast kanapki, bułka z mięskiem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam !...no pewnie :) można zabrać ze sobą i zjeść od razu :) Musisz do swoich bułek coś schować, to zobaczysz jak to smakuje :) - przy następnym wypieku :) Pozdrawiam !

      Usuń