Proste, smaczne i popularne danie z baru mlecznego.
--
Skład: jajka gotowane 9 szt., jajka surowe 2 szt., pęczek koperku, cebula,
5 łyżek bułki tartej i 4 łyżki bułki do panierowania, szczypta soli i szczypta
pieprzu, tłuszcz do smażenia- tutaj smalec, ale może być olej wg. uznania.
Jajka rozdrabniamy krajalnicą w dwie strony i potem dokładniej nożem.
--
Do krajanki :) dodajemy bułkę, koperek, zeszkloną cebulkę, sól, pieprz, jajka.
Wyrabiamy na jednolitą masę i mocząc ręce w wodzie wyrabiamy kotlety.
--
Kotlety panierujemy w bułce i krótko smażymy. Podajemy gorące lub zimne.
Smacznego !
mniam mniam
OdpowiedzUsuńPychunia
OdpowiedzUsuńSuper
OdpowiedzUsuń