piątek, 23 marca 2018

Surówka z białej kapusty

Kapusta jest częstym i zdrowym gościem na naszych stołach.
Przygotowanie surówki zajmuje chwilę, a korzyści jest co nie miara.


--.


Skład: 1/2 kapusta biała ~1 kg, marchew 2 szt., pół papryki, cebula, czosnek
 od 2-5 ząbków, 4-5 łyżek oleju, łyżka cukru, 1-2 łyżki octu, sól i pieprz.


Kapustę szatkujemy lub ucieramy na grubych oczkach tarki.


Marchew ucieramy na tarce, paprykę-cebulę-czosnek kroimy w kostkę.


Marchew po utarciu posypujemy cukrem, który doda słodyczy


Pozostałe składniki łączymy ze sobą i przyprawiamy.


Potem przekładamy wszystko  do miski/miseczek i serwujemy lub odkładamy
do lodówki pod przykryciem i podajemy później schłodzone, do obiadu czy... :) 


Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz