Pyszne pszenne bułki z serem feta, salami i papryką :)
Ciasto: 1 kg mąki typ 450/650, 40-50 g drożdży świeżych lub 2 op. po 8g
suchych, 2 szkl. ciepłej wody, 1 łyżka soli, 1 łyżka cukru wg przepisu na chleb -kliknij zwykły-chleb
W czasie gdy ciasto będzie wyrastać, przygotowujemy ser i inne dodatki,
Wyrośnięte ciasto krótko zagniatamy i wałkujemy na grubość 1 cm - 1,5 cm.
--
Potem dużą szklanką wycinamy krążki, które będziemy faszerować.
--
Przed faszerowaniem , każdy wycięty kawałek trochę wałkujemy i wówczas
układamy ser-paprykę-salami i posypujemy ziołami lub koperkiem do smaku.
Następnie zawijamy i wykładamy bułki łączeniem do dołu na blachę.
Następnie zawijamy i wykładamy bułki łączeniem do dołu na blachę.
Smarujemy rozbitym jajkiem lub mlekiem, posypujemy nasionami i nacinamy.
Tak przygotowane wkładamy do rozgrzanego piekarnika ~20 min./ 200 st. C
Tak przygotowane wkładamy do rozgrzanego piekarnika ~20 min./ 200 st. C
--
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz