Pyszne danie doskonałe na zwykły obiad., zawsze wszystkim smakuje...
Spróbujcie raz łazanek bez dodatków, okraszania boczkiem czy kiełbasą.
Makaron łazanki lub inny 500 g gotujemy w dobrze osolonej wodzie ...
Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą, chwilę hartujemy i odcedzamy.
Kapustę kiszoną 1 kg odciskamy z kwasu, kroimy i przekładamy do garnka
z 1 litrem gotującej się wody, przykryte dusimy ~15 min. lub do miękkości
Jak kapusta jest gotowa, a zostało ciut wody, to odcedzamy na sitku...
W dużej misce łączymy ze sobą makaron z kapustą, dodając przyprawy:
sól, pieprz, kminek, majeranek w ilości wg swojego uznania, aby nie przesadzić.
Wówczas dokładnie mieszamy, do czasu połączenia się wszystkich składników.
Tak przygotowaną potrawę serwujemy na gorąco lub później po podgrzaniu.
Smacznego !
bardzo lubię i dawno nie jadłam; Chyba musze to nadrobić
OdpowiedzUsuń:) Witam ... pewnie, że tak :) jest to tak smaczne wow :) pozdrawiam :)
Usuń