czwartek, 5 października 2017

Pieczeń na kanapki

Pieczeń, doskonała do kanapek i nie tylko.


--


Skład: 500 g łopatki wieprzowej i 500 g wołowiny, 2 jajka, 1 cebula, łyżka suszonego czosnku, 2 łyżki przyprawy kebab-gyros, 2-4 łyżki bułki tartej.


Wszystkie produkty "wrzucamy" do miski i dokładnie mieszamy.


Żeby sprawdzić czy jest przyprawione, smażymy małą porcję i smakujemy.
Przyprawiamy wg swojego smaku, jak ktoś chce ostre dodajemy CHILI :) 


Po wymieszaniu mechanicznym wyrabiamy chwilę ręcznie i wkładamy do
 przygotowanej formy, ja włożyłem do 30 x 11 ale można też to upiec w 25x 10.


--


Pieczemy w 200 st.C / 60 min. góra/dół


Następnie studzimy na kratce lub papierze kuchennym.


Po wystudzeniu chowamy do lodówki na minimum 6 godz. i już mamy
gotową do krojenia smaczną pieczeń do pieczywa i nie tyko wg. uznania.


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz