środa, 10 maja 2017

Łazanki z kapustą.

Przepyszne tradycyjne danie polskiej kuchni, które podaje się na kilka sposobów.
Bardzo dobra propozycja na dzisiejszy lodowaty dzień.


Żeby przygotować to smaczne danie potrzebujemy: makaron, kapustę, kiełbasę, cebulę, sól i pieprz. 


Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę również kroimy i razem przesmażamy na patelni.


Kapustę odciskamy z kwasu i grubo kroimy, żeby potem podgotować w garnku z wodą.


Kiedy kapusta już zmiękła, a woda prawie odparowała, dodajemy kiełbasę z cebulą.
Jeżeli jest konieczne doprawiamy solą i pieprzem, należy posmakować żeby nie przesadzić.


Wszystko dokładnie mieszamy i następnie dodajemy  do ugotowanego makaronu.


Podajemy na gorąco. Jeżeli zostanie nam porcja, co rzadko się zdarza możemy odgrzać na patelni.
Odsmażane łazanki smakują jeszcze lepiej niż świeżo zrobione. 


Polecam ! 


Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. kolejne super danie! Moja córka bardzo lubi będzie trzeba zrobić

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam Dziękuję :) u nas Każdy lubi ;-)

      Usuń