piątek, 12 maja 2017

Surówka ogórkowa z kapustą

Kiszone ogórki można podawać na wiele sposobów, proponuję pyszną surówkę.


Kapusta 1 kg, 2 cebule, 5 śr. ogórków kiszonych, 4 łyżki oleju roślinnego,
 1 łyżeczka cukru, do smaku po szczypcie soli-pieprzu i zielone np. szczypiorek.


Kapustę i ogórki ucieramy, cebulę i zieleninę kroimy, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy...Surówka jest bardzo smaczna i pasuje do każdego posiłku.


Smacznego !

5 komentarzy:

  1. Super pomysł. Coś innego, bo szczerze mówiąc już mi się pomysły na surówki wyczerpują. Zabieram przepis. Dziękuję.

    OdpowiedzUsuń
  2. Twoje surówki są rewelacyjne, dziekuję za fajny przepis ;)

    OdpowiedzUsuń