poniedziałek, 1 maja 2017

Sznycle indycze

Polecam pyszne kotlety drobiowe,  na smaczny domowy obiad.
Skład: mięso z piersi indyczej pocięte na kotlety, przyprawy- sól i pieprz,
no i kilka dodatków: jajka, bułkę tartą, mąkę i tłuszcz do smażenia.


--


Kotlety przyprawiamy dobrze solą i pieprzem.


Otaczamy bułką/ jajkiem/ bułką  i  mąką na końcu - wówczas się nie przypalają, jak
to  bywa gdy użyjemy na wierzchu bułki tartej.Smażymy na złoto brązowo, z dwóch stron.


Serwujemy od razu na gorąco, wówczas nasza potrójna panierka będzie mega chrupiąca.


Smacznego !!!

6 komentarzy:

  1. ach, jak ja lubię panierkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chrupiąca panierka to zdecydowanie to, co tygryski lubią najbardziej;) Ja co prawda wpierw panieruję w mące, ale zawsze warto wypróbować coś innego;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No właśnie te tygrysy :) :) :) ...spróbuj :) nawet trzy razy w bułce ale na końcu mąka, wówczas kotlety nie palą się na brązowo na patelni jak w przypadku bułki...przynajmniej u mnie tak się kiedyś działo :) Pozdrawiam !

      Usuń
  3. Ciekawy przepis ale mam jedno pytanie: Czy między bułką a mąką też zamaczamy w jajku? dziękuję za odpowiedź

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam ! Dziękuję :) tak zawsze możemy zamoczyć w jajku wówczas mamy konkretną panierkę ilość warstw jest opcjonalna...ważne żeby na wierzchu była mąka jako ostatnia, wówczas można kotlety dobrze wysmażyć, bo się nie palą na czarno jak w przypadku bułki tartej...Jeżeli smażymy kolejne partie kotletów, to warto wytrzeć papierem kuchennym patelnię i dać nowy tłuszcz... :)

      Usuń