czwartek, 4 maja 2017

Surówka kapuściana z papryką

Smaczna i prosta w przygotowaniu, surówka do obiadu, na grilla i nie tylko.


Skład: biała kapusta 1,4-1,6 kg., papryka: 1 szt.żółta; 1 szt.zielona; 2 szt.czerwone,
 cebula: 2 szt.czerwone; 1 szt.biała, czosnek 5-10 ząbków, cukinia ~0,3 kg.
Przyprawy: oregano 1 łyżka, pieprz 1 łyżeczka, ocet 2 łyżki,  olej 3-4 łyżki, 
sól i cukier po płaskiej 1 łyżce, zielenina do dekoracji/posypania na końcu.


Kapustę i pozostałe warzywa ucieramy na tarce, po uprzednim przygotowaniu.


--


Po utarciu przyprawiamy- mieszamy i potem  przekładamy do misek
chowamy do lodówki i serwujemy dobrze schłodzone -przez minimum 1 h.


--


Smacznego !!!  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz