niedziela, 14 maja 2017

Surówka z kiszonej kapusty i buraka

Polecam pyszne zestawienie smaków, surówka do obiadu i nie tylko. 


Potrzebujemy: 500 g kiszonej kapusty, śr.wielkości obranego buraka, 
2 marchewki, 1 cebulę, zieleninę , 3 łyżki oleju roślinnego, 1 łyżeczkę 
płaską cukru (można pominąć-burak jest słodki),pieprz,sól,zioła wg swoich smaków.


Kapustę odciskamy z kwasu i drobno kroimy, buraka-marchewkę-cebulę
 ucieramy na tarce... Następnie doprawiamy- pieprzem, ziołami, dolewamy olej, delikatnie solimy i dokładnie całość mieszamy.


Surówka jest gotowa od razu do serwowania, można też 
wstawić do schłodzenia w lodówce na potem.


Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz