poniedziałek, 8 maja 2017

Zapiekanka ryżowo-serowa

Pyszna propozycja na obiad lub na kolację, wystarczy wstawić do piekarnika i robi się sama.


Potrzebujemy ugotowany ryż, ser, pomidory, cebulę, włoszczyznę w słupkach, ser feta, sól, pieprz,
oregano, oliwki, oliwę, naczynie żaroodporne lub blaszkę. Kompozycje mogą być dowolne.


Produkty możemy zastępować w zależności od potrzeb, smaków, zasobów spiżarni.


Naczynie smarujemy olejem i układamy warstwowo produkty przyprawiając solą, pieprzem...


--


Na wierzchu układamy pomidory, oliwki, ser feta, przyprawiamy oregano.


Wstawiamy na 30 min. do piekarnika w 200 st.C.


Potem zdejmujemy pokrywkę posypujemy jeszcze niewielką ilością sera i zapiekamy 5 minut.


Ostrym nożem dzielimy na porcje i podajemy lekko ostudzone.


Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz