--
--
Najpierw marynujemy pokrojone mięso w soli, pieprzu, papryce, czosnku z dodatkiem oleju.
Tak przygotowane wstawiamy do lodówki na minimum 1 h , ale można również na cała noc.
Następnie przygotowujemy paprykę, cebulę, cukinię, czosnek- kroimy na małe kawałki,
które nadziewamy potem na patyki razem z mięsem, bez mięsa w dowolne kompozycje.
Jak wszystko mamy przygotowane, to odpalamy grilla.
Gdy węgiel się już wypali, a żar jest bardzo gorący wówczas układamy nasze szaszłyki
na jednym z górnych poziomów, żeby się ładnie upiekły, a nie spaliły co nieraz się zdarza.
Cały czas pilnujemy i obracamy, a po 4-6 min. wszystko jest gotowe.
Serwujemy od razu gorące, pachnące i super smaczne szaszłyki.
Potem wstawiamy tradycyjne kiełbasy i ucztujemy dalej.
Warto przy okazji ogarnąć jakąś fajną surówkę link do przepisu surowka-na-majowke-w-5-min
Również można przygotować sobie jakieś fajne bułki link do przepisu... /bułki-ziemniaczane.
Smacznego !
Również można przygotować sobie jakieś fajne bułki link do przepisu... /bułki-ziemniaczane.
Smacznego !
Szybko, smacznie i kolorowo :) To zdjęcie grilla rewelacyjnie, jak tylko zrobi się pogoda to też odpalam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) u nas akurat zaświeciło 3 maja po południu... jak na zamówienie :)
UsuńJakie kolorowe i smakowite szaszłyki. I mięsko i warzywa - takie lubię najbardziej. Jak dobrze, że sezon grillowy się rozpoczyna, bo tęskniłam już za takimi smakołykami;)
OdpowiedzUsuńWitam ! Dziękuję :) ...znikały jak perszingi :), a przecież atletów tu nie ma :) / Wczoraj padało, w nocy też... od rana tak się chmurzy i kręci wkoło, że chyba nici z grilla ... Pozdrawiam!
Usuń