środa, 10 maja 2017

Pierś indyka z piekarnika.

Kotlety drobiowe przygotowane w piekarniku, to smaczna propozycja na obiad.


Pierś płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym, potem kroimy na 1cm kotlety.


Mięso solidnie przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami.


Tak przygotowane porcje układamy w naczyniu przekładając cebulą w krążkach,
 na warstwie 5 cm lekko posolonej włoszczyzny w paskach.


Wszystko polewamy 5 łyżkami oleju roślinnego i wstawiamy do piekarnika.


Pieczemy 30-40 min. / 200 st. C.
Podajemy na gorąco, mięso, warzywa i sos. Można serwować z ryżem,makaronem, ziemniakami.


Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Witam! Dziękuję ! ...danie dobre dla każdego :) dla małego i dużego:)

      Usuń
  2. Zdrowo i smacznie :) Super!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Pozdrawiam ! Zapraszam częściej :) Polecam! ;-)

      Usuń