wtorek, 23 maja 2017

Gołąbki z ziemniakami i kiełbasą.

Ciekawa propozycja  na smaczny obiad lub domową kolację.


Potrzebujemy kapustę, ziemniaki, cebulę, kiełbasę, sól,  pieprz i trochę czasu :)


Ziemniaki gotujemy, cebulę podsmażamy, kiełbasę kroimy w kostkę.


Obieramy liście z  kapusty potrzebne do zawijania, pozostałą kapustę ucieramy, 
będzie dodana do farszu razem z kiełbasą. Ziemniaki z cebulą ugniatamy.


Liście kapusty po umyciu w zimnej wodzie sparzamy we wrzątku.


Ziemniaki, kiełbasę, cebulę, utartą kapustę, sól i pieprz łączymy razem.


Jak już mamy farsz i liście to zawijamy gołąbki.


Potem możemy podsmażyć na patelni lub zapiec w piekarniku.


Zapiekamy w 200 st. 15-20 min. 
Podajemy na gorąco albo na drugi dzień na zimno.


Smacznego

9 komentarzy:

  1. Całkiem nowy pomysł na gołąbki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No tak wyszło :) powstały jeszcze kotlety :) ... Pozdrawiam !

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Alicjo ;-) kuchcik? ;-) ... hmmm kojarzy mi się tak: jest to taki malutki młody chłopek, który się dopiero uczy :) Ja jestem starym konkretnym facetem, który z niejednego pieca chleb jadał :) zajrzyj do zakładki =o nas= na górze strony i zobacz gdzieś tam jestem :) :) :) :) albo do postu http://chlebanaszego.blogspot.com/2016/03/all-inclusive.html lub http://chlebanaszego.blogspot.com/2016/10/50-lat-mineo.html :) :) :) Pozdrawiam ! :) :) :) Oj! Oj! :) ;-) ...

      Usuń
    2. A przepis polecam :) jak zostanie farsz, to dodajemy bułki tartej jajko i smażymy kotlety :) .... Pozdrawiam !

      Usuń
  3. Zaskakujący i ciekawy przepis:) Skorzystam - dziękuję.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam ! Warto spróbować czegoś innego, prawdziwych gołąbków, które znamy od zawsze nie przebija ale hmmm ... smaczne :) właśnie zaraz zmontuję post o kotletach z farszu, który został. Dziękuję za wizytę i komentarz. Pozdrawiam !

      Usuń