piątek, 5 maja 2017

Szaszłyki drobiowe na grilla.


Delikatne mięso drobiowe dobrze przyprawione, w towarzystwie cukinii, papryki, cebuli i czosnku.


--


Smakowite drobiowe szaszłyki mogą być delikatną kulinarną ozdobą każdego grilla, 
bardzo łatwo się robi, a efekt jest niesamowity.


Najpierw marynujemy mięso w soli, pieprzu, papryce, czosnku z dodatkiem oleju.
Tak przygotowane wstawiamy do lodówki na minimum pół godziny, można na cała noc.


Następnie przygotowujemy paprykę, cebulę, cukinię, czosnek- kroimy na małe kawałki,
które nadziewamy potem na patyczki razem z mięsem, bez mięsa w dowolne kolorowe kompozycje.


Jak wszystko mamy przygotowane to odpalamy grilla.


Gdy węgiel się już wypali, a  żar jest bardzo gorący wówczas układamy nasze szaszłyki
 na jednym z górnych poziomów, żeby się ładnie upiekły, a nie spaliły.


Cały czas pilnujemy i obracamy. Po 4-5 minutach wszystko jest gotowe.
Serwujemy gorące, pachnące i super smaczne szaszłyki.


Potem wstawiamy tradycyjne kiełbasy i ucztujemy dalej.


Smacznego ! 

4 komentarze:

  1. Szybko, smacznie i kolorowo :) To zdjęcie grilla rewelacyjnie, jak tylko zrobi się pogoda to też odpalam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) u nas akurat zaświeciło 3 maja po południu... jak na zamówienie :)

      Usuń
  2. Jakie kolorowe i smakowite szaszłyki. I mięsko i warzywa - takie lubię najbardziej. Jak dobrze, że sezon grillowy się rozpoczyna, bo tęskniłam już za takimi smakołykami;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam ! Dziękuję :) ...znikały jak perszingi :), a przecież atletów tu nie ma :) / Wczoraj padało, w nocy też... od rana tak się chmurzy i kręci wkoło, że chyba nici z grilla ... Pozdrawiam!

      Usuń