Cukinia jest zawsze dobra :)
...zarówno latem z ogródka jak i zimą z marketu, dlatego tak często u nas gości...
Wszystko najpierw musimy dobrze przygotwać, żeby nam to szybko poszło :)
Cukinię myjemy i kroimy na 5cm wałki, pokrojoną wydrążamy łyżeczką ale nie na wylot,
potem posypujemy solą i odstawiamy na 10 min. żeby puściła soki.
W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki, którymi napełnimy nasze cukinie...
...ser, cebula, pomidorki, czosnek, oregano, papryka, pieprz i sól... można też dać kukurydzę i ...
wszystko wykładamy żeby mieć pod ręką w trakcie napełniania :)
...gdy posolona cukinia puściła już soki, to napełniamy ją ustawiając na blaszce do pieczenia...
Jak wszystkiego nie wykorzystamy, wówczas z reszty możemy zrobić takie placki misz masz
Blachę wstawiamy do piekarnika na 30 min/ 200 St. C
...potem serwujemy na gorąco super danie :)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz