Jeżeli znudziły się wam zwykłe mielone kotlety, to możecie zrobić roladę.
Skład: mięso 0,5 kg, jajko, trochę włoszczyzny, trochę zielonego-pietruszka-koperek-szpinak,
czosnek, sól, pieprz, papryka, bułka tarta, smalec, folia spożywcza.
czosnek, sól, pieprz, papryka, bułka tarta, smalec, folia spożywcza.
Wykonanie: warzywa chwilę przesmażamy, mięso-jajko-bułkę i przyprawy wkładamy do
miski i wyrabiamy na jedną masę, po wyrobieniu wykładamy na folię- rozgniatamy dłońmi
-wyrównujemy boki, potem wykładamy na środek warzywa i zielone, następnie zawijamy
całość w roladę i chowamy do lodówki na minimum godzinę żeby stężało.
miski i wyrabiamy na jedną masę, po wyrobieniu wykładamy na folię- rozgniatamy dłońmi
-wyrównujemy boki, potem wykładamy na środek warzywa i zielone, następnie zawijamy
całość w roladę i chowamy do lodówki na minimum godzinę żeby stężało.
--
--
--
--
--
--
Po wyjęciu z lodówki zdejmujemy folię i obsmażamy delikatnie z każdej strony,
tak przygotowane wkładamy do piekarnika na 50-60 minut w temperaturę 200 st.C.
--
--
Wyjmujemy i podajemy na gorąco lub studzimy i chowamy do lodówki żeby serwować na zimno.
--
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz