czwartek, 9 marca 2017

Rolada z mięsa mielonego.

Jeżeli znudziły się wam zwykłe mielone kotlety, to możecie zrobić roladę.


Skład: mięso 0,5 kg, jajko, trochę włoszczyzny, trochę zielonego-pietruszka-koperek-szpinak, 
czosnek, sól, pieprz, papryka, bułka tarta, smalec, folia spożywcza.
Wykonanie: warzywa chwilę przesmażamy, mięso-jajko-bułkę i przyprawy wkładamy do
 miski i wyrabiamy na jedną masę, po wyrobieniu wykładamy na folię- rozgniatamy dłońmi
-wyrównujemy boki, potem wykładamy na środek warzywa i zielone, następnie zawijamy
całość w roladę i chowamy do lodówki na minimum godzinę żeby stężało.


--


--


--


--


--


--


Po wyjęciu z lodówki zdejmujemy folię i obsmażamy delikatnie z każdej strony,
 tak przygotowane wkładamy do piekarnika na 50-60 minut w temperaturę 200 st.C.


--


--


Wyjmujemy i podajemy na gorąco lub studzimy i chowamy do lodówki żeby serwować na zimno. 


--


Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz