czwartek, 9 marca 2017

Rolada z mięsa mielonego.

Jeżeli znudziły się wam zwykłe mielone kotlety, to możecie zrobić roladę :) 


Składniki: mięso 0,5 kg, jajko, trochę włoszczyzny, trochę zielonego-pietruszka-koperek-szpinak, czosnek, 
sól, pieprz, papryka, bułka tarta, smalec, folia spożywcza.
Jak zrobić: warzywa przesmażamy, mięso-jajko-bułkę i przyprawy wkładamy do miski i wyrabiamy na jedną masę,
 po wyrobieniu wykładamy na folię- rozgniatamy dłonią-wyrównujemy boki, potem wykładamy warzywa i zielone, 
następnie zawijamy w roladę i chowamy do lodówki na minimum godzinę:)








Po wyjęciu z lodówki zdejmujemy folię i obsmażamy delikatnie z każdej strony,
 tak przygotowane wkładamy do piekarnika na 50-60 minut w temperaturę 200 st.C.





Wyjmujemy i podajemy na gorąco lub studzimy i chowamy do lodówki żeby serwować na zimno :) 



Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz