Wędzone serki robią furrorę w naszym domu i schodzą szybciej niz ciepłe bułki.
Tym razem podwędziłem serki bez moczenia w solance, tylko przyprawiłem na sucho.
Wyszły wyśmienicie :)
Jak widać na zdjęciu nie są to sery sprowadzane z zagranicy :)
Sery wyjmujemy z opakowań i przyprawiamy :) najpierw solą, a potem wg uznania :)
papryką, oregano, curry, pieprzem, bazylią...
Przygotowujemy wędzarkę ...zrębki, tacka, ruszt...na ruszt wykładamy przyprawione specjały :)
Odpalamy wędzarkę i już...
Jak paliwo się wypali i kasta wędzarki ostygnie, to wyjmujemy nasze wyroby.
Tak podwędzone trzymamy w lodówce i spożywamy na kanapkach, do sałatek...
Smacznego !!!
Super ta wędzarka,pierwszy raz taka widzę.Co jeszcze oprócz serów wędzisz????jest zapaszek wędzenia??
OdpowiedzUsuńWitam :) na allegro są w sprzedaży "mini wędzarka balkonowa" 120-140 zł ... plus zrębki i paliwo. Czasami kiełbasę i nieraz szynkę, ale to nie jest takie prawdziwe wędzenie, bo cały proces trwa dosyć krótko... a wędzenie w wędzarni, to nieraz kilkanaście godzin itd. Dym i zapach jest bo zrębki się tlą i wydzielają normalny dym :) Polecam spróbować :) Tutaj na blogu wstawiłem gdzieś .... zaraz wkleję link :) SCHAB I SZYNKA PODWĘDZANE .... https://chlebanaszego.blogspot.com/2017/03/schab-i-szynka-podwedzane-w-balkonowej.html Pozdrawiam :) :) :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo!!!!!Pozdrawiam !!!
OdpowiedzUsuń