czwartek, 16 marca 2017

Wędzenie serków i twarogu w mini wędzarce.

Wędzone serki robią furrorę w naszym domu i schodzą szybciej niz ciepłe bułki.
Tym razem podwędziłem serki bez moczenia w solance, tylko przyprawiłem na sucho.


Wyszły wyśmienicie :)


Jak widać na zdjęciu nie są to sery sprowadzane z zagranicy :)


Sery wyjmujemy z opakowań i przyprawiamy :) najpierw solą, a potem wg uznania :)
papryką, oregano, curry, pieprzem, bazylią...


Przygotowujemy wędzarkę ...zrębki, tacka, ruszt...na ruszt wykładamy przyprawione specjały :)


Odpalamy wędzarkę i już...


Jak paliwo się wypali i kasta wędzarki ostygnie, to wyjmujemy nasze wyroby.


Tak podwędzone trzymamy w lodówce i spożywamy na kanapkach, do sałatek...


Smacznego !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz