Różne są przepisy i nazwy dla świeżej smażonej wieprzowiny...
ja mówię po prostu świeżonka, a przepis jest bardzo prosty.
Świeże i nie mrożone mięso wieprzowe, usmażone na patelni i potem podduszone razem z cebulą.
Kupiłem szynkę w opakowaniu i po otwarciu okazało się, że nie wygląda tak jak chciałem
więc wyciąłem to co nie nadawał się na pieczeń i tak pozyskałem mięso na świeżonkę.
więc wyciąłem to co nie nadawał się na pieczeń i tak pozyskałem mięso na świeżonkę.
Mięso smażymy krótko na mocno rozgrzanym smalcu...
...po usmażeniu mięsa, zmniejszamy moc grzania i dodajemy cebulę...
...dusimy pod przykryciem...do miękkości mięsa i cebuli :)
...wykładamy na talerz i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką...
Smacznego !
Rzecz tak prosta, a jaka smaczna :)
OdpowiedzUsuń:) no właśnie :) to jest tak jak przygotowanie herbaty ekspresowej :) Ciach i już :)...dziwię się, że tak wiele osób pędzi do makdonaldsów i kebabsów gdy mogą w 10 minut zrobić coś pysznego :) Pozdrawiam !
Usuń